Project Life

Je kunt al een poosje de menu knop ‘project life’ zien staan op mijn blog. Echter stond er tot voor kort nog niets op. Dit heeft meerdere redenen, waaronder de reden dat ik gewoonweg niet de tijd heb gevonden om goede en duidelijke inhoud eraan te geven. Ik ben er zelf wel mee bezig geweest, maar helaas ook niet erg vaak. De reden ken je, mits je vaker op mijn blog komt en de artikelen leest.

Maar goed, ik had nu wat tijd om te doden en besloot om in ieder geval alvast een eerste pagina te maken die gaat over Project Life, wat het inhoud en waarom ik ermee ben begonnen.
Ik zal de pagina’s steeds meer uitbreiden, maar lets start at the beginning!!

Wat is Project Life?
Om uit te leggen wat PL inhoud is het wellicht eerst handig om te weten wat scrapbooking is. Project Life stamt namelijk af van het scrappen. Scrappen is een bijzondere manier om een fotoalbum te maken. Je plakt niet alleen de foto’s in het album en schrijft er eventueel nog een datum of zinnetje bij. Nee met scrappen wordt een fotoalbum met behulp van gekleurd papier, stofjes, linten en nog veel meer technieken omgetoverd tot een boek wat een eigen verhaal vertelt.

Om te kunnen scrappen heb je echt heel veel tijd nodig plus creativiteit. En natuurlijk materialen. Juist omdat er tegenwoordig genoeg mensen zijn die van hun album iets leuks willen maken maar eigenlijk niet de tijd (en het geduld) hebben om daar uren mee bezig te zijn is Project Life in het leven geroepen!

Project Life is namelijk het scrappen voor de luie mens, haha. Ik vind dat ik dat handig kan zeggen want ik ben zo’n lui mens. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, maar nog veel leuker als dat allemaal kan binnen een korte tijd. En dat kan met PL! Je hebt namelijk een album met daarin hoesjes waar je kaartjes en foto’s in kunt steken en dat is het eigenlijk! Klinkt saai (dat is het niet), klinkt vooral erg simpel (en dat is het ook) en klinkt als iets wat zelfs IK kan. Mevrouw a-creabea!

Wat heb je nodig voor Project Life?
Zoals ik eigenlijk hiervoor al aangaf, je hebt een album nodig. Een ringalbum aangezien je er insteekhoesjes in gaat stoppen en dat kan een album zijn van 30×30 maar het kan ook een mini album zijn. Er zijn genoeg fabrikanten die allerlei soorten albums verkopen dus het is aan jou wat je het mooiste, het leukste en het fijnste vind. Voor dat album heb je dus ook page protectors nodig (dat zijn dus de insteekhoesjes waar de foto’s en kaartjes ingaan).

Zelf heb ik in eerste instantie een mini album aangeschaft van Sn@p, dat is vooral leuk als je bijvoorbeeld een klein project erin wilt stoppen zoals een vakantie of in mijn geval de zwangerschap + kraamvisite. Maar ik ben ook van plan om een groot album aan te schaffen aangezien ik dát specifieke album wil gebruiken voor het eerste levensjaar van ons meisje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s