Laatste echo

Tsjah, dat was hem dan weer.. Gisteren kreeg ik voor het laatst een echo. De groei- en liggingsecho wel te verstaan. Het was heel apart om te zien want ik moest nu echt heel goed kijken naar het scherm om te begrijpen wat ik nu zag. Gelukkig had ik een lieve echoscopiste die me alle tijd gaf om te zien wat zij aangaf. Ons meisje is natuurlijk erg groot op het moment en hoe je eerst haar volledige lijfje op een scherm kon zien kun je nu alleen nog maar delen zien. Ze vond het trouwens wel een leuk spelletje, want ze bewoog de hele tijd toen het apparaat op mijn buik kwam. Maakte het voor de echo zelf soms wat lastig, maar ik kon nu wel langer van haar genieten.
850419BRKAN_N_ Adelaars-van den Broek_20140211_121625_0009Hier zie je haar hoofdje van vrij dichtbij, bovenaan in het midden is haar neusje met een handje/vingertje erbij. Je ziet 1 oogje en een ooglid en een oortje. Het is lastig uit te leggen en lastig te zien dus ik neem het je niet kwalijk als je niet weet hoe je moet kijken *wink*

De vrouw van Diagnostiek voor U heeft alles bekeken, de niertjes, het hartje, het blaasje, enzovoort en alles zag er gewoon perfect uit. Fijn die bevestiging weer. Ze heeft ook wat opgemeten om te zien hoe ze zit in haar groei en ze loopt zoals verwacht wel voor maar het was moeilijk te zeggen hoeveel. Waarschijnlijk zo tussen de 1 en 1.5 week. Het gewicht zit nu op 2650gram en dat voel ik ook wel haha. De schatting is dat wanneer ons meisje geboren wordt met 40 weken dat ze dan 3600gram zal wegen. Maar ja, dat is volgens mij maar natte vinger werk.

Qua ligging ligt ze eigenlijk al sinds een aantal weken hetzelfde. Bij de controles ligt ze altijd hetzelfde en nu tijdens de echo weer, dus ik vermoed dat ze dit gewoon de fijnste houding vind en dus niet meer zal gaan draaien. Ze ligt nu ook echt voor de opening, is nog niet volledig ingedaald dus ze zit nog niet vast, maar aan mijn voorweeën te merken zal dat ook niet lang meer gaan duren.

Al met al is alles dus goed en is het nu dus alleen nog maar afwachten en aftellen. Alleen beetje jammer dat je niet weet tot wanneer je moet aftellen, maar goed.. Dat overleven we wel!
20140211_142702Hier dan nog even een buikfoto die ook gisteren is gemaakt.. 34 weken en 3 dagen!

19 gedachtes over “Laatste echo

  1. Jeej, het echte aftellen nu! Ze zeiden continu dat Olivia klein zou zijn, nog geen 3000 gram, heb ook 2x een groeiecho gehad … Ze was 3390, dus helemaal niet zo klein – het is idd natte vingerwerk 🙂 Mooie buik hoor, ben jaloers – wil ik ook weer hihi.

  2. Prachtig zie je eruit! Mooi he die ontwikkelingen allemaal. Raar he die laatste weken.. Duurt het nog een dag? een week? 4 weken? Ik merkte op het laatst ik het echt kon zien in mijn gezicht. Een soort “ik kan niet meer” gezicht. Een week voor de bevalling zat ik nog vrolijk bij de verloskundige… “Ja hoor gaat PRIMA” een week later hing ik op de bank er helemaal klaar mee te zijn en PLOP! daar ging het water. Showtime! Sterkte met de laatste loodjes!

  3. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik die echo’s altijd lastig te ‘lezen’ vind 😉 Maar fijn dat alles in orde is en jullie meisje zo goed groeit. Je hebt een mooie zwangere buik! En nu aftellen hè, die laatste weken.

  4. Het worden nu echt de laatste loodjes. Jullie meisje is al net zo zwaar als Sam toen hij werd geboren. Wat een mooie buik heb je! Flink gegroeid de laatste weken, of niet. Nu nog heel even geduld en dan heb je je baby in de armen.

  5. Wat goed om te lezen! De laatste echo alweer.. Wij krijgen sowieso tot aan het einde echo’s dus het gevoel van een laatste echo gaan wij niet krijgen. Fijn dat alles helemaal goed is en dat ze ook al, een paar weken, goed ligt! Wauw. Die van ons ligt nog steeds gezellig met haar voeten bij haar gezicht; een stuit. Ze beweegt heel veel maar even goed gaan liggen zit er nog niet in…

  6. Wauw wat ontzettend fijn om te lezen dat alles zo goed gaat met jullie meid, het allerbelangrijkste natuurlijk! En wat een mooie, grote buik heb je al zeg! Ooh altijd als ik vrouwen zo rond zie lopen met die prachtige grote buiken denk ik: OOH ik kan niet meer wachten haha (maar dat doen we nog wel ;p)!
    Zet ‘m op de laatste weken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s