Moederliefde

Het overvalt je. Moederliefde.
Het is een heel ander soort liefde dan de liefde die je voor je partner voelt, voor je familie, voor je ouders.. En het valt gewoon niet te omschrijven. Ik dacht zelf altijd dat het een soort van fabeltje was. Een liefde die plots op komt zetten en die ervoor zorgt dat je een moederinstinct ontwikkeld die je helpt met het opvoeden en met het zorgen voor je kindje? Flauwekul. Ik ben mevrouw onzekerheid zelve en geloofde in dit alles helemaal niets!

Nu begin ik echter te twijfelen.
Want vanaf de eerste echo & het eerste schopje voel ik iets heel bijzonders. En ik denk dat het moederliefde is. Stiekem denk ik zelfs dat mijn moederinstinct nét iets eerder kwam dan de eerste echo of het eerste schopje. Toen ik namelijk ongeveer 5 weken zwanger was en nog niemand het wist mochten wij uit een nestje vol lieve pups onze eigen pup uitkiezen. Er waren drie reutjes en alle drie waren ze even lief, even schattig en enorm speels. Tsjah welke kies je dan? Ik zag de bui al hangen want ik had eerst het hondje met het bruine bandje bij me en ik was al verkocht. Dacht ik. Want toen het hondje met het blauwe hondje bij me kwam en ik hem heel dicht bij me vasthield overviel het me… De moederliefde. Ik kreeg een soort oergevoel van binnen en hoe leuk en lief ik het hondje met het bruine bandje ook vond, dit was hem… Onze Lucky.
Lucky januari
En tot op de dag van vandaag weet ik dat dit de beste keus is geweest. Lucky is enorm lief, hij luistert (bijna) altijd, is zachtaardig, rustig bij kindjes, je kunt echt alles met hem… Hij is gewoon de hond die het beste in ons gezin past. En met de kleine meis op komst is dat een heel fijn geruststellend gevoel.

Naast de liefde die ik voor mijn huisdieren voel is er ook die band die ik nu al heb met onze kleine prinses. Hoe gelukkig ik me voel als ik haar voel trappelen, als ik haar voel reageren op de hand van mijn man of van mijzelf. En als ik een keer enorm onzeker ben over of ik het allemaal wel aan ga kunnen dan komt Lucky knuffelen en kijk ik naar de dvd van de echo waarin je gewoon ziet dat onze kleine beeb het enorm fijn heeft in mijn buik en zich aan niets of niemand stoort. Want ze is bij mama.

Dit gevoel, wat ik nu al ervaar, zorgt er wel voor dat ik veel meer vertrouwen heb in de toekomst. Natuurlijk zal ik nog regelmatig onzeker zijn. Dat is hoe ik ben. Maar ik ben er ook heilig van overtuigd dat welke keus ik ook maak, zolang ik het met mijn hart en met mijn eigen moederinstinct doe het allemaal goed komt.
large (18)

10 gedachtes over “Moederliefde

  1. Pingback: Moederliefde part II | Baby eagle in the make!

  2. Pingback: 7 maanden | Baby eagle in the make!

  3. Pingback: Ik kijk er zo naar uit! | CrazyGreatLife

  4. Mooi beschreven! Zo te lezen zit het helemaal goed met jouw moedergevoel. Moedergevoel is iets waar je altijd op kan rekenen. Het blijft bijzonder. Hoop dat je in het moederschap altijd naar je moedergevoel zal luisteren en er op kan terug vallen

  5. Wow!! Mooi beschreven! Ja moederliefde, het is iets aparts maar zoiets moois. En het sleept je zeker door de dagen heen als het net even wat lastiger gaat. Een heerlijk gevoel dat straks alleen maar groter word als je kleine meisje er is. Daar ga ik nu al vanuit (en ook bij mijzelf)

  6. Het is en blijft bijzonder. Het is zo overweldigend dat moedrgevoel. Ik zou mijn leven geven voor mijn zoon. Toen het allemaal mis ging tijdens mijn bevalling heb ik alleen maar geschreeuwd, snijd mijn kind eruit. Dat ik dat zelf niet redden, maakte me niet uit. Als hij maar leefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s